PURA SEGARA RUPEK LINGGIH IDA BHATARA HYANG SIWA BARUNA GENI

Admin bulelengkab | 13 Mei 2015 | 1273 kali

Pratasti Segara Rupek di Enjung Kelor Pantai Kecamatan Gerokgak Kabupaten Buleleng yang berbunyi " Om Nama Siwaya"  Dahyang Sidhimantra sampun sida ngardi Gelung kerudung ungkur Hyang Basukih, sutaniya Manik Angkeran sampun kahurip Den Hyang Basukih. Ingkana Bang Manik Angkeran kepotgala/madwi Jati Ngadeg Empu Ngaran Danghyang Bang Manik Angkeran, Kepakon Dang Hyang Manik Angkeran jenek malungguhaneng Besakih, ngardi kesucian parhyangan Besakih, Tan maweh wang sula ke Jawa Pulina, reh Pulina Jawa kaliput dening rongo sengara, akuweh wong angadu sawung ajejudan lipiya ring gaweniya. Raja Kediri ajengilan lawan Pasuruhan, Pajarakan lawan Keraksaan adung.

Tucapa Dang Hyang  Sidhimantra kesah saking Besakih, anging wawu rawuh aneng gading wani aneng enu Ceking Getting ana bates peruwaning Jawa Pulina Bali. Ingkana Dang Hyang Sidhimantra menget ring putra, Dang Hyang Bang Manik Angkeran kangen yuniya tan tulus jejawi wetu citaniya nangun yoga mangda ayu, manggih ayu manusa muang jagat kabeh.

Rawuhing putraniya aneng Bali, jenek Dang Hyang Sidhimantra ring enu Ceking Getting, Ikang margi ngliwar Jawa Pulina aneg Bali. Wetu cita karsaniya Dang Hyang Sidhimantra nangun brata yoga aneng wana ring tepineng segara ngulon ngidul ngulati pawijilanwe, mewetu sakeng ersaniya, kinucap tirta sudamala sanjiwani panglukatan dasa mala sudamala ngaran. Ana Tri Genah pawetuan tirta. Pada utamaniya ingkana Dang Hyang Sidhimantra. Silih ganti genahniya mayoga saulan pang tri magingsir mayoga. Ngastawa Hyang Siwa Baruna Geni, mangda Jawa Pulina muang Pulau Banten Bali Pulina memanggih ayu.

Keturunan Sang Hyang Dharma wekasan manggih ayu buana kabeh. Kaget ana jatwika sabda wawang, wit yogantha Dang Hyang Sidhimantra, wekasan Jawa Pulina manggih bawa jayengsatru, lingkupsalunglung nusan antara, Pulau Banten Bali Pulina ayu suci Prahyangan Dewa, Goret Ceking Getting tanah Siti Selat Bali Jawa, deing tekentha ping tri, ocak ikang segara wetu segara. Segara Rupet panugrahan Hyang Baruna Geni ngetahun awehan uti, nista, madya, utama. Ayu Jawa Pulina muwang Banten Bali Pulina Suci linggih Dewa Paripurna nusan antara.

Download disini